FAQ

 

Eten en drinken bij Essenzi?

We hebben een samenwerking met BRUNO foodcorner, jullie kunnen, vanuit jullie unit, pizza bestellen (dagelijks tot 20.30 u.), deze wordt geleverd door onze mensen in jullie unit. In onze minibar voorzien we dranken (fris, bier, wijn en bubbels) en ook enkele koude snacks (waaronder nacho's, olijven, kaasblokjes, enz.).

GRATIS ontbijten bij Essenzi!

Kom je in de voormiddag dan voorzien we standaard een eenvoudig ontbijtje om jouw dag hélemaal chill te beginnen, hélemaal GRATIS! Het mini-ontbijt bestaat uit belegde sandwiches, fruitsap & koffie en "iets zoets" voor de lekkerbekken!

Wat kan je best zelf meebrengen?

We voorzien standaard 2 handdoeken per persoon. Slippers kan je best zélf meebrengen maar je kan ook mooie (herbruikbare) slippers kopen aan de receptie (slechts € 7,5/paar). Badjassen kan je eveneens huren aan de receptie (€ 5/badjas).

Welk is het verschil tussen beide units?

Je kan de faciliteiten van beide units bekijken op DEZE website: Ga naar MENU en vervolgens naar AANBOD.

Aanvaarden jullie de Sport & cultuur en/of consumptiecheques?

Ja hoor! Bij de betaling van het voorschot mag je het bedrag van de S&C-cheques of Consumptiecheques aftrekken van het te betalen saldo… Als je het volledige bedrag met cheques wil betalen is er uiteraard geen voorschot verschuldigd. De betalingsherinnering van Resengo mag je in dat geval gewoon negeren.

Moet men naakt in de sauna?

Het saunabaden gebeurt in principe naakt, zodat de transpiratie niet wordt belemmerd door badkledij. Wanneer het zweet door een badpak wordt belemmerd, kan het pas vrijkomen bij het zwemmen en zal zo het zwemwater verontreinigen ... Maar iedereen is uiteraard vrij en je huurt het complex volledig privé, dus ...

Met welke belangrijke principes dien ik rekening te houden ?

1. Omdat hygiëne heel belangrijk is dient u zich voor de eerste saunabeurt te wassen en daarna helemaal af te drogen (bij een droge huid start het zweetproces immers sneller) en dan ... genieten maar ! Na elke saunabeurt is het heel belangrijk dat u een (bij voorkeur koude) douche neemt, dit om het lichaam af te koelen maar ook omwille van hygiënische redenen (zweet afspoelen). 2. Indien u een bril draagt deze best niet dragen IN de sauna. Door de warmte kan (bijv. een montuur van metaal) erg heet gaan aanvoelen, bovendien is schade aan bril-glazen bij hogere temperaturen een mogelijk risico. 3. Slippers zijn verplicht, het is hygiënischer en vermijdt het risico op uitglijden.

Ik ben zwanger, mag ik naar de sauna?

Als u gewoon bent een sauna te nemen kan dit totaal geen kwaad. Toch vermijdt u best hoge temperaturen en blijft u best niet te lang in de cabine. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn de belangrijkste: extreem hoge of lage temperaturen trotseert u dan best niet. Naar het einde van de zwangerschap toe raden we u af om van de baden gebruik te maken. Mocht u hierna nog niet zeker zijn, raadpleeg dan uw arts.

Mogen mijn kinderen mee in de sauna?

Een saunabezoek is ook heilzaam voor kinderen. Of saunabaden wat voor uw kind is, kunt u zelf het beste beoordelen. Kinderen kunnen de sauna en de afkoeling goed verdragen. Dat komt doordat hun hart in verhouding tot hun lichaam erg groot is. Wel is het belangrijk, i.v.m. kouvatten, kinderen goed te laten acclimatiseren in de rustruimte, voordat ze zich weer aankleden.

Ik ben diabetes patiënt. Mag ik de sauna gebruiken?

Ook een diabeticus (suikerpatiënt) hoeft de sauna niet te mijden. Velen denken dat een saunabad erg veel energie vraagt en verbinden daar de conclusie aan dat het een te grote inspanning is voor diabetici. Die veronderstelling is niet juist. Sauna vergt namelijk niet veel energie. Het lichaam wordt weliswaar warm, maar die warmte komt van buiten en niet van binnenuit. Ook afkoelen en rusten vraagt geen energie. Vervelend is ook dat diabetici een verhoogde kans op aderverkalking hebben. En daar stippen we nu een punt aan, waarom de sauna juist uitermate geschikt is voor diabetici. Door regelmatig naar de sauna te gaan blijven (of worden) de bloedvaten en aders soepeler, wordt iemands conditie beter en vermindert de kans op aderverkalking aanzienlijk. En als het nu een enkele keer toch voorkomt dat een diabeticus tijdens een saunabad wat duizelig wordt? Geen paniek. Het heeft met het voorgaande nauwelijks iets te maken. Het is een verschijnsel dat heel zelden, ook wel bij niet-diabetici, voorkomt. Even rustig een suikerklontje of een koekje eten en het leed is zo weer geleden.

Wat doet de sauna voor mijn huid?

De temperatuur in de sauna zet de poriën van de huid helemaal open. U begint te zweten en het zweet "spoelt" als het ware alle onzuiverheden naar buiten. Dode, verhoornde huidcellen worden week en komen los. Nadien spoelt u alles weg onder de douche. Zeep gebruikt u daarbij niet. Schoner dan de huid nu is zal ze immers niet worden, en die zeep kan er alleen maar voor zorgen dat de poriën die nu lekker open staan, weer potdicht komen te zitten.

Algemene voorwaarden

Bij reservatie dient de huurprijs betaald te worden door middel van overschrijving op rekeningnummer.: BE96 7350 1921 7405 met vermelding van de gestructureerde mededeling (OGM) of datum en tijdstip van de reservatie. Indien de klant niet komt opdagen (no show) of laattijdig annuleert (minstens 72 uur voor aanvang) zal automatisch, en zonder bijkomende ingebrekestelling, de volledige huursom in rekening worden gebracht. Door te reserveren verklaart de klant zich hiermee akkoord. Essenzi houdt zich het recht voor om de sessie van klanten die storend gedrag vertonen vroegtijdig te beëindigen na het geven van een eerste en tweede waarschuwing. In voorkomend geval is de huursom integraal verschuldigd.