Privé gebruik 3 u Ibiza-style (+ GRATIS ONTBIJT 2 pers.) op 11 juli 2020

Bekijk alle last minutes
Last minutes

FAQ

 

Moet men naakt in de sauna?

Het saunabaden gebeurt in principe naakt, zodat de transpiratie niet wordt belemmerd door badkledij. Wanneer het zweet door een badpak wordt belemmerd, kan het pas vrijkomen bij het zwemmen en zal zo het zwemwater verontreinigen ... Maar iedereen is uiteraard vrij en je huurt het complex volledig privé, dus ...

Met welke belangrijke principes dien ik rekening te houden ?

Omdat hygiëne heel belangrijk is dient u zich voor de eerste saunabeurt te wassen en daarna helemaal af te drogen (bij een droge huid start het zweetproces immers sneller) en dan ... genieten maar ! Na elke saunabeurt is het heel belangrijk dat u een (bij voorkeur koude) douche neemt, dit om het lichaam af te koelen maar ook omwille van hygiënische redenen (zweet afspoelen).

Ik ben zwanger, mag ik naar de sauna?

Als u gewoon bent een sauna te nemen kan dit totaal geen kwaad. Toch vermijdt u best hoge temperaturen en blijft u best niet te lang in de cabine. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn de belangrijkste: extreem hoge of lage temperaturen trotseert u dan best niet. Naar het einde van de zwangerschap toe raden we u af om van de baden gebruik te maken. Mocht u hierna nog niet zeker zijn, raadpleeg dan uw arts.

Mogen mijn kinderen mee in de sauna?

Een saunabezoek is ook heilzaam voor kinderen. Of saunabaden wat voor uw kind is, kunt u zelf het beste beoordelen. Kinderen kunnen de sauna en de afkoeling goed verdragen. Dat komt doordat hun hart in verhouding tot hun lichaam erg groot is. Wel is het belangrijk, i.v.m. kouvatten, kinderen goed te laten acclimatiseren in de rustruimte, voordat ze zich weer aankleden.

Ik ben diabetes patiënt. Mag ik de sauna gebruiken?

Ook een diabeticus (suikerpatiënt) hoeft de sauna niet te mijden. Velen denken dat een saunabad erg veel energie vraagt en verbinden daar de conclusie aan dat het een te grote inspanning is voor diabetici. Die veronderstelling is niet juist. Sauna vergt namelijk niet veel energie. Het lichaam wordt weliswaar warm, maar die warmte komt van buiten en niet van binnenuit. Ook afkoelen en rusten vraagt geen energie. Vervelend is ook dat diabetici een verhoogde kans op aderverkalking hebben. En daar stippen we nu een punt aan, waarom de sauna juist uitermate geschikt is voor diabetici. Door regelmatig naar de sauna te gaan blijven (of worden) de bloedvaten en aders soepeler, wordt iemands conditie beter en vermindert de kans op aderverkalking aanzienlijk. En als het nu een enkele keer toch voorkomt dat een diabeticus tijdens een saunabad wat duizelig wordt? Geen paniek. Het heeft met het voorgaande nauwelijks iets te maken. Het is een verschijnsel dat heel zelden, ook wel bij niet-diabetici, voorkomt. Even rustig een suikerklontje of een koekje eten en het leed is zo weer geleden.

Wat doet de sauna voor mijn huid?

De temperatuur in de sauna zet de poriën van de huid helemaal open. U begint te zweten en het zweet "spoelt" als het ware alle onzuiverheden naar buiten. Dode, verhoornde huidcellen worden week en komen los. Nadien spoelt u alles weg onder de douche. Zeep gebruikt u daarbij niet. Schoner dan de huid nu is zal ze immers niet worden, en die zeep kan er alleen maar voor zorgen dat de poriën die nu lekker open staan, weer potdicht komen te zitten.

Sauna-weetjes !!!

- Finland is de bakermat van de sauna. - Finland heeft meer dan 1,8 miljoen sauna's op 5,2 miljoen inwoners - Saunacultuur in Finland bestaat meer dan 2000 jaar. - Veel oudere Finnen zijn in een sauna, die uiteraard op dat moment niet werkte, geboren. - De hygiëne is perfect in een sauna. - Het woord 'Sauna' komt van het oorspronkelijk Fins woord 'kuil'. - De meeste zweetklieren bevinden zich op onze voetzolen. - Een menselijk lichaam heeft een 3000 tal zweetklieren. - Een mens zweet gemiddeld 600 tot 900 ml vocht uit per dag.